Redactioneel — oktober 6, 2011 at 13:35

Het Verkeer Pro een gratis app voor Android

by

het-verkeer-proMarcel Carels tipte ons over Het Verkeer Pro, een gratis app voor Android-telefoons. Tussen de 50,000-250,000 downloads (van waar die ruime range?) zo lezen we op Appbrain.

Een applicatie die de situatie op de weg op een handige manier kan tonen. Inclusief het weer. Een beetje zoals de Ovi Kaarten die in de Nokia telefoons ingebouwd zijn maar dan met uitzondering van de navigatiemogelijkheid. Een vervanger van de TomTom is de Het Verkeer Pro dus niet maar wellicht wel een aanvulling.

De mobiele markt is helaas een zooitje aan het worden. Onlangs werd bekend dat Microsoft een nieuw operating systeem heeft verzonnen voor mobiele telefoons, een terrein waar Microsoft tot nu toe behoorlijk in heeft zitten blunderen. Dat is niet handig voor de consument en voor de ontwikkelaars want wil je alle smartphones ondersteunen dan zul je een versie moeten maken die geschikt is voor iOS van Apple, Android, RIM van Blackberry, Symbian, en nu dus ook Phone (stomme naam! ga er maar eens op googlen…) van Microshaft. Ga er maar aanstaan…

Doe mij een webapplicatie maar. Een browser en gaan! Da’s een investering in de toekomst. Duurzaam.