A13 van de toekomst — oktober 3, 2011 at 20:52

Filevrij langsop de A13 fietsen

by

Fietsfilevrij.nl laat zien hoe je het beste van Delft naar Rotterdam kunt fietsen. Of van Den Haag naar Rotterdam (niet langs de A13):


Het gaat hier om snelfietsroutes, dus de kortste weg van A naar B. Op de site lezen we dat het doel van de site is:

Om automobilisten die op fietsbare afstand (tot 15 km) wonen te stimuleren om de fiets te pakken naar het werk. Fiets filevrij! doet dit door grensoverschrijdende samenwerking (meerdere wegbeheerders) op de routes, proactief procesmanagement en een stevige inzet op communicatiegebied.

Hoeveel mensen fietsen er dagelijks een stuk langs de A13 ipv de auto te pakken? Zijn daar cijfers van? Bij gebrek aan Twitter zal ik Fietsfilevrij een mailtje sturen. Misschien weten zij het antwoord wel.

6 Reacties

  1. Rick Noordhuizen

    Ik ga die routes voordat de herfst echt begint een keer op de fiets verkennen, uiteraard zal ik er hier verslag van doen. Fiets je mee Marco?

  2. Volgens mij hebben wij als Fietsersbond/Fiets filevrij geen cijfers over hoeveel mensen er fietsen op de routes langs de A13. De evaluatie van MuConsult geeft wel enig inzicht in het gebruik van de snelfietsroute Delft-Rotterdam (langs de Schie): http://www.fietsberaad.nl/index.cfm?lang=nl&repository=Evaluatie+Fiets+Filevrij

  3. Sjee… Route op de fiets is ongeveer net zo lang als met de auto… (een kleine 25km) Dus zeker een idee

    Waar ik -persoonlijk- tegenaan loop te hikken is de reistijd. Met de auto 30 tot 40 minuten. Op de fiets: 74 minuten. Vooropgesteld dan ik het tempo in de berekening kan vasthouden… En dat ik tijdens het werk geen klus heb in bijvoorbeeld Maastricht 😉

    Ga de route een keertje fietsen in een vrij weekend… Sport om te doen en te zien hoe snel het op de fiets kan! Heel misschien laat ik dan een keer de auto staan 😛

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *