audio, Redactioneel — september 24, 2011 at 10:23

Vers beluisterbaar veldwerk: rondje Midden-Delfland

by
110923-rondje-midden-delfland
foto: Rick Noordhuizen / Lumix TZ-10

Gisteren na wat verse Roomboter Kano’s en bijbehorende koffie’s tot ons te hebben genomen, reden asfaltblogger Rick en ik richting de A13. Helaas moesten we omrijden want:

https://twitter.com/#!/vid/status/117166586204389377

Dus karden we binnendoor via Mariahoeve, Forepark Leidschendam, Zoetermeer, Pijnacker, om ergens bij Delft Zuid de A13 aan te treffen. Vervolgens besloten we niet ons dierbare stukkie asfalt op te rijden maar kozen we voor een passend alternatief. En één die volgens de borden een zeer af te raden sluiproute is, maar die ons zo ongeveer een rondje Midden-Delfland liet rijden. Ongeveer vanaf station Delft Zuid en vervolgens lang de Schie richting Rotterdam. Een soort van ecologisch verantwoorde variant voor de A13. Bij Delft Zuid kwamen we weer fris boven water. Een ervaring rijker want het is er prachtig. Dus nogmaals: hoewel de borden het afraden, deze sluiproute is zeer aan te bevelen, niet als sluiproute maar als ah-oh-erlebnis.

Luister maar: