A13 van de toekomst, Redactioneel — september 24, 2011 at 13:33

Hoe Smart is jouw Phone? Ovi kaarten op de Nokia N8

by

ovi-kaarten

Gisteren zat ik met Rick in de auto en aldaar hadden we zo’n tupisch “oh, te gek!” moment.

Dat zit namelijk zo: normaliter gebruikt Rick tijdens ons veldwerk zijn Nokia die geplakt aan de autoruit plaatjes van de route toont en Rick opdrachten geeft om hier of daar links of rechtsaf te slaan. Dit keer gebruikte ik mijn Nokia. Een Nokia N8 die ik nog niet langer dan een maand vers in mijn broekzak heb. Een goeie reden dus voor mij om het eens uit te proberen.

Ovi kaarten

De Ovi kaarten waren standaard al op mijn Nokia N8 geïnstalleerd. Het voelt als een handig systeem voor navigatie en niet alleen voor in de auto maar ook bijvoorbeeld wanneer je wandeltochtje wil maken. Het vertelt je precies waar je links of rechts moet afslaan en hoever je van een bestemming af zit. Een TomTom voor in de broekzak dus!

Daarbij lijken de Ovi kaarten minimaal gebruik te maken van internet in tegenstelling tot vele andere SmartPhones. GPS is eigenlijk al voldoende voor de Nokia telefoons. Internet wordt met name gebruikt om op de N8 te tonen waar er wegwerkzaamheden en/of files zijn. Zie de screendump van hierboven waarop je de werkzaamheden van dit weekend op de A12 Zoetermeer – Nootdorp wegens aanleg spitsstrook heel duidelijk kunt zien.

Rick zijn telefoon toont niet waar er werkzaamheden zijn, vandaar dat “oh, te gek!” moment. Ja, qua navigatie is de Nokia N8 te gek!

Heb jij ook een verhaal over jouw SmartPhone met betrekking tot mobiliteit, doe dan mee!

Ovi kaarten