Redactioneel — september 21, 2011 at 10:05

Meer blauw op straat… ff spotte waar ‘ie staat

by

copspotter

De gratis app Copspotter, zonder registratie, gaat verder dan alleen flitsmeldingen en biedt je een overzicht waar agenten voor het laatst zijn gespot. Dit kan bij een parkeerplaats zijn, een agent op patrouille, een ongeval op de weg, een laser gun en meer!

CopSpotter is goedgekeurd door Apple en gratis te downloaden via iTunes.

Een andere app van dezelfde makers: Alarmfase 1, ook te vinden bij iTunes.

Originele, oorspronkelijke oproepen voor ambulance, politie en brandweer uit heel Nederland nagenoeg real-time op je iPhone? Alarmfase 1 biedt het. Oftewel, nog voordat een brandweerauto de kazerne verlaat, weet jij al wat er aan de hand is. Je krijgt dezelfde oproep, slechts enkele seconden nadat deze verstuurd is aan de oorspronkelijke hulpdiensten!

De Nederlandse overheid kiest voor open data (zie mijn stuk op mijn persoonlijke blog). Toch zegt iets in mij dat bovengenoemde applicaties het angstzweet doen uitbreken bij diverse overheidslieden…