Redactioneel — september 14, 2011 at 22:43

Mobility @ Picnic Festival 2011 (dag 1)

by

elektrische-auto

In Amsterdam begon vandaag het Picnic Festival. Dat wat voorheen de crossmedia week genoemd werd, wordt tegenwoordig omschreven als ‘innovative ideas for business, people and society’. Internet speelt voor het festival een zeer belangrijke *duh!* rol. Dit jaar is er veel aandacht voor het onderdeel infrastructuur met als subonderdeel mobiliteit in het bijzonder. Voor mij een reden om voor A13.nu een perskaart aan te vragen.

Omdat audio zeg maar echt mijn ding is heb ik vandaag mijn microfoon gericht op een paar interessante personen die een interessant verhaal te vertellen hebben.

De gerecyclede fietsen van Roetz

Het is prima fietsen langs de A13 op.

(of download de mp3)

De elektrische auto

Hij is dus echt vrijwel volledig geruisloos.

(of download de mp3)

Sounddropper

Sounddropper maakt geluid en muziek afhankelijk van de plek waar je je met je mobiel bevindt, via de GPS locatie, als een soort locatie-afhankelijke radio.

(of download de mp3)

De man achter Sounddropper, Marcus Kirsch ontmoette ik tijdens de workshop City, Design & Play. Moderator Rob van Kranenburg gaf mij daar uitgebreid het woord om over A13.nu te vertellen. Dat leverde diverse positieve reacties op. Ook oud-Tweede Kamerlid politica Andrée van Es, nu werkzaam als wethouder voor GroenLinks in Amsterdam, was bij de sessie aanwezig.

roetz