Redactioneel — september 12, 2011 at 21:48

En hoe bevalt samenrijden.nl van de ANWB?

by

De site samenrijden.nl van de ANWB is bedoeld om mensen met een auto en wat lege plaatsen te koppelen aan personen die vervoer zoeken. Je kunt specifiek aangeven als je wilt meerijden, inclusief opgave van vertrekpunt en bestemming. Hetzelfde geldt voor als je een rit wilt aanbieden. Je kunt zelfs je weekschema’s opgeven, of er kosten aan een rit verboden zijn en of er wel of niet gerookt mag worden in jouw auto. Ook handig is dat je niet specifiek een account hoeft aan te maken maar gewoon via Twitter, Facebook of Hyves zo kunt inloggen. Je hoeft dus geen extra wachtwoorden te onthouden.

Het gebruik van de site op de smartphone viel helaas tegen. Op mijn Nokia N8 werd geen specifiek mobiele versie getoond. De huidige site is hiervoor niet geoptimaliseerd en veel te zwaar en te groot qua afmetingen van de objecten die op het scherm getoond moeten worden.

De site werkt hier en daar ook voor desktopcomputers erg traag, zelfs op mijn MacBook Pro, zo levert het klikken op ‘Maak je eigen widget‘ behalve een witscherm verder geen resultaat op.

Heeft jijzelf ervaring met deze site? Reageer!