Redactioneel — augustus 19, 2011 at 22:14

Rick van Velthuysen stelt gepantserde auto ter beschikking

by
de gepantserde audi
De gepantserde Audi die door Veronica DJ Rick van Velthuysen ter beschikking wordt gesteld.

» Bekijk de video die Novum bij dit item maakte

Persbericht Radio Veronica
Weggebruikers uit omgeving Rotterdam durven de weg niet meer op. De afgelopen 2 weken teistert de zogenoemde ‘snelwegschutter’ de snelwegen rond Rotterdam. Radio Veronica dj Rick van Velthuysen kwam hier vandaag tegen in actie. Hij regelde een gepanserde auto voor een van zijn luisteraars.

DJ Rick van Velthuysen had tijdens zijn ochtendshow op Radio Veronica veel luisteraars in de uitzending die zich op de wegen rond Rotterdam niet meer veilig voelen, nu de ´snelwegschutter´ al herhaaldelijk heeft toegeslagen. De oplossing van deze zaak is nog niet in zicht, gisteren werd zelfs bekend dat justitie een beloning van 10.000 euro uitlooft voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de ´snelwegschutter´.
Reden voor Rick om een gepantserde auto ter beschikking te stellen voor een luisteraar uit de omgeving van Rotterdam. Swenny Gagesteijn uit Delft was een van die luisteraars en krijgt de auto a.s. maandag samen met een chauffeur de hele dag tot haar beschikking.

Swenny Gagesteijn: ‘Ik voel mijzelf nu dagelijks op weg naar mijn werk onveilig op de autoroute A13 en A20. Ik ben ook nog eens 6 maanden zwanger, een dag veilig rondreizen in een gepantserde auto met chauffeur is dus een mooi gebaar van Radio Veronica’.

Rick van Velthuysen: ‘Het is absurd dat mensen zich niet meer veilig voelen op de snelwegen rond Rotterdam. Dit is een ludiek protest tegen deze waanzin.´

10.000 euro beloning
De schutter heeft de afgelopen dagen al 27 voertuigen beschoten. Hij beschiet de auto’s waarschijnlijk een luchtbuks, vanuit een rijdende auto en vanuit de berm. Mogelijk is er zelfs sprake van meerdere daders. De justitie in Rotterdam looft 10-duizend euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van snelwegschutter. Swenny: ‘Wie weet lever ik op deze manier a.s. maandag de gouden tip die tot de dader leidt. Ik heb al met de chauffeur afgesproken dat we het geld zullen delen. Rotterdam verlost van die idioot, wij allebei vijfduizend euro rijker!’

Gepantserde auto
Swenny mag maandag plaatsnemen in een auto die er van buiten uitziet als een gewone Audi A6. Maar onderhuids zorgen extra dikke, kogelvrije ramen, diverse alarmsystemen en communicatie-apparatuur en natuurlijk een speciaal getrainde chauffeur ervoor dat de snelwegschutter haar maandag in elk geval niets kan maken.

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met Alleen Echte Hits en dj’s als Rob van Someren, Erik de Zwart, Bart van Leeuwen, Patrick Kicken, Rick van Velthuysen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij, Jules van Hest en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, Radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.