Redactioneel — augustus 18, 2011 at 09:24

Altijd zien waar het vast staat

by

In navolging van google-maps gaat de Telegraaf nu ook real-time verkeersinfo aanbieden.

Screenshot van de Telegraaf Verkeer pagina. Interface van Telegraaf is minder sexy dan die van Google-maps maar voor de TomTom gebruiker goed herkenbaar. Handige feature is de mouse-over incident beschrijving.

Telegraaf: ‘De Telegraaf gaat autorijders fors meer service verlenen. Op de website Telegraaf.nl wordt de file-informatie vanaf vandaag fors uitgebreid door een samenwerking met TomTom. Daardoor dekt de site nu 99,9 procent van alle wegen, waaronder binnenwegen en secundaire wegen. Eerder werden alleen vertragingen op hoofdwegen gemeld. De Telegraaf gaat gebruikmaken van de TomTom HD Traffic verkeersinformatie. Die is gebaseerd op de positiebepaling van anonieme gsm-gebruikers, gebruikers van een navigatiesysteem of de TomTom iPhone app en publieke verkeersinformatie.’

» lees het hele artikel op www.telegraaf.nl
» bekijk de pagina Verkeer met actuele verkeersinformatie voor de regio Rotterdam (A13)

(met dank aan Gerard Stolk)