audio, community nieuws, interview — augustus 10, 2011 at 18:57

Experimenten aan de A13 om fijnstof en geluidshinder te verminderen

by

Ypenburg

Een poos geleden ging ik samen met Gerard Stolk een dagje fietsen langs de A13. Toen we onze fietsen bij de voormalige luchthaven Ypenburg tegen een boom zetten werden we door een medewerker van Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg naar binnen geroepen. Uitgebreid hebben we over de historie van dit bekende vliegveld gesproken. Dat lange gesprek bewaren we graag voor een andere keer. Voor nu een korter maar zeer interessant stuk waarin Henk Kronenberg uitlegt dat men aan de slag gaat met een nieuw experiment om fijnstof en geluidhinder tegen te gaan. De mogelijke oplossing? Het plaatsen van bomen.

En mocht je hem nog niet gehoord hebben, beluister ook onze reportage over fijnstof die we in Overschie maakten.

(of download de mp3)