video — juli 25, 2011 at 11:14

Wrak van de weg: wat er had kunnen gebeuren

by

Volgens sommige mensen heeft het leven geen zin en moet je de zin er zelf in maken. Dit in tegenstelling tot de TROS die zoals altijd weet te grossieren in totale zinloosheid. En ik ben er dol op. ‘Te Land, ter zee en in de lucht’ bijvoorbeeld. Twee maanden lang samen met Joop en Riekus onder het genot van wat potten bier een skelter in elkaar plakken waarvan vervolgens tijdens de vuurdoop al na 3 meter alle bandjes dubbelklappen en het hele handeltje zo de Sneekse gracht in pleurt. Heerlijk. En een voice-over die eraan toevoegt dat Riekus 5 kleinkinderen heeft en een zus die in het achtergrondkoor van Sieneke zingt.

Misschien nog wel het beste programma van deze onmiskenbare ook-voor-kinderoogjes-geschikte-zender was het programma ‘Wrak van de weg’. Helaas is het programma ter ziele gegaan toen de chinezen massaal antiroest-auto’s gingen bouwen. Jammer, want ik heb nog meegemaakt dat je in de bolide van mijn neef zo op de weg kon kijken. Bij regen werd je in de auto natter dan er buiten.

Het ‘Wrak van de weg’ dus. Met als hoogtepunt het terugkerende item “wat er had kunnen gebeuren”. Oom Agent die met een schroevendraaier ff lekker in de bodemplaat van een potentieel wrak stond te peuren. “Kijk, vanaf hier kan ik ‘m helemaal openscheuren”. Koot en Bie hadden het niet veel beter kunnen bedenken.


Okay, nog eentje om het af te leren (Coen bedankt!):

“Wachtmeester waarom heeft u deze auto aangehouden?”