video — juli 21, 2011 at 08:56

Fileprobleem waarschijnlijk gevolg van teveel auto’s

by

Het altijd kritische De Speld komt met een voorzichtige conclusie op basis van nieuw onderzoek: het fileprobleem is waarschijnlijk het gevolg van teveel auto’s.

pspposterIn eerder onderzoek kwam naar voren dat nauwe wegen een belangrijke oorzaak vormen. Ook is gebleken dat het rijden met gevarieerde snelheid, hard en dan weer langzaam of vice versa, geen positieve effecten heeft op de gezonde doorstroming van het het verkeer.

In 1968 is er door Boer Koekoek een nationale test gedaan om de koeien een uur langer op stal te houden zodat deze niet uitdagend in de blote kont in de weide het toenaderend verkeer zouden kunnen afleiden. De resultaten vielen toen bijzonder tegen, er bleek geen significant verschil meetbaar. Wel had het de afschaffing van schoolmelk tot gevolg. Als tegenreactie kwam de PSP met de bekende prikkelende poster.