navigatie — juli 14, 2011 at 12:08

Google Maps toont nu Nederlandse fileberichten!

by

Vaste A13-lezers herinneren zich dit plaatje vast nog wel:

googlemaps-verkeer

Zie dit A13.nu-bericht.

Waarom de filemeldingen uit Nederland ontbraken, het was ons een raadsel. We hebben hier nog contact over proberen te zoeken met Google, maar dat lukte niet. Niemand kon ons uitsluitsel geven hierover. Vreemd!

En dan ineens vandaag is het er gewoon. Google Maps toont nu ook Nederlandse fileberichten. Kijk maar:

googlemaps-verkeer-nl

Gewoon naar maps.google.nl gaan en de laag Verkeer activeren, da’s alles. En je ziet precies waar er wel of niet een file staat. Ook op je mobiel natuurlijk te gebruiken.

Als we nagaan hoeveel websites er gemaakt zijn voor dit soort filemeldingen… in 1 klap maakt Google die allemaal overbodig. Google gebruikt de meest actuele en betrouwbare informatie denkbaar: de cell-id info die elke GSM-telefoon (dus ook die ouderwetse mobieltjes zonder camera en internet) genereert (*). User Generated Content zonder dat je er erg in hebt. Nou goeds, nu weet je het 😀

Zo, dan kunnen we nu aan het gebak. Want het is duidelijk: ook Google NL leest A13.nu. Wij hebben dit onderwerp aangeslingerd. Felicitaties gaarne in het commentaar 😀

* = door de cell-id info via tijdsmetingen te registreren kun je nagaan of een GSM zich langzaam over de weg verplaatst. En verplaatst een GSM zich langzaam over een weg dan kun je spreken van een file. Heel eenvoudig dus. En je hoeft ook geen lussen meer onder het wegdek aan te brengen.