Redactioneel — juli 9, 2011 at 11:50

Spitsstroken mogelijk permanent open

by
camera
foto: Rick Noordhuizen

Op een aantal trajecten gaan de spitsstroken straks mogelijk permanent open. Dat zeggen ingewijden in De Telegraaf.

Verkeersminister Melanie Schultz Van Haegen (VVD) hoopt op die manier de filedruk op zeker elf notoire filewegen te verlichten.

(bron)

Het is een vraag die wij regelmatig via Twitter krijgen.

Naar mijn idee is het raar dat je kilometers weg aanlegt zonder die te gebruiken, slechts voor noodgevallen. Ook blijkt nog eens dat de Verkeerscentrales er enorm veel werk aan hebben omdat ze de hele baan eerst moeten afchecken alvorens deze vrij gemaakt kan worden. Nu valt dat bij de A13 – lekker kort stukkie – nog mee, maar bij de A12 neemt dat geintje tenminste 20 minuten in beslag.

Ook opvallend is dat daar waar op de A13 de spitsstrook ligt, tussen de afrit Berkel en Rodenrijs en de afrit Delft Zuid, het meestal juist rustig op de weg is. Is die spitsstrook misschien aan de verkeerde kant gelegd? Of is het dankzij de spitsstrook dat het er meestal goed doorrijdt? Een medewerker van de Verkeersleiding lachte geheimzinnig toen ik hem die vragen voorlegde.