Redactioneel — juni 29, 2011 at 16:59

Hoe hoort het eigenlijk in de file? deel II

by

Hoe hoort het eigenlijk in de file? U rijdt op de rechterrijstrook. Een goede keuze, want die schiet iets beter en iets gelijkmatiger op dan de strook ernaast. De auto voor u laat steeds onnodig grote gaten vallen tussen hem en z’n voorligger. Wat doet u? Denkt u: wat kan mij het schelen? Fout! Hier dient krachtig ingegrepen te worden. Als iedereen zich zo gedraagt, wordt die file twee keer zo lang.

In het landsbelang gaat u heel dicht achter uw voorligger rijden. Dat zal deze ertoe bewegen nog grotere gaten te laten vallen, om u te etteren en op uw plek te zetten. Tenminste, als het een man is. Een vrouw zal zich wel door u laten intimideren en doorrijden. U blijft dus bumperkleven. Als hij stil staat, rukt u steeds verder naar ‘m op. De  irritatie stijgt bij uw voorligger. Misschien komen er op dit moment al handgebaren in het spel. Laat u hier niet door afleiden. Een klein hoornsignaal is overigens op dit moment al wel toegestaan.

Uw voorligger zal nu absurd lang stil blijven staan. U laat ook een gat vallen en trekt dan hard op en scheurt over de vluchtstrook langs uw tegenstander en wurmt zich voor hem. Nu bent u, wat in dit spel heet, de bovenliggende partij. U houdt nu uw tegenstander goed in de gaten en laat – uiteraard – grote gaten vallen voor u. Dat zal ‘m leren.