boek — juni 28, 2011 at 12:52

Zen en de kunst van het motoronderhoud

by

zen boekAls ik aan het boek ‘Zen en de kunst van het motoronderhoud’ denk dan schiet gelijk het woord kwaliteit in mij naar boven. Het boek pakt dat woord grondig aan; analyseert het en geeft het een nieuwe betekenis.

Een apart boek. Over een vader die na psychiatrische behandelingen met elektroshock-technieken en bijbehorend geheugenverlies op reis gaat met zijn zoon. Per motor door Amerika. Half krankzinnig worden ze van het maar op reis zijn. Totaal overgeleverd aan techniek, die motor mag niet stuk gaan. En staat de motor niet symbool voor ons eigen leven? Hoe afhankelijk is de mens. Ook al verkies je de vrijheid om te reizen, dan nog ben je totaal afhankelijk.

Het boek laat zich niet eenvoudig uitleggen. En gaat alle kanten op. Het boek als een reis op zich. Ik heb het afgelopen jaren diverse malen weggelegd en weer opgepakt.

*loopt richting boekenkast*