ingezonden verhaal, video — juni 27, 2011 at 14:15

Mailwisseling met Rob van der Laak over files (6)

by

MailwisselingIk geef deze weken een paar woensdagochtenden les in Amsterdam op de School of Audio Engineering. Lekker man, reizen! Om kwart over negen stap ik met een kortingskaartje in Den Haag Mariahoeve op de trein, ik stap over in Leiden en stap vervolgens uit in Amsterdam. Daar pak ik het pontje naar ’t IJplein op Noord en ben na een korte wandeling waar ik wezen moet.

Voor mij gaat er niets boven de trein. Wat dat betreft lijk ik op Hermanus Brood. Je kunt vanalles in de trein. En je maakt wat mee jongen, dat kan ik je wel vertellen. Zo zat ik een keer in een trein, gewoon ’s ochtends druk in de spits. Tegenover me zat een man te grijzen. Toen de conducteur voor vertrek zijn fluitje beroerde riep de man het uit: “water kookt!”. Iedereen lachen natuurlijk. Vervolgens riep ‘ie het bij elke stop aangespoord door zijn publiek dat bij elke halte leek toe te nemen.

Niets is leuker dan mensen observeren. Ook voor het opvangen van gekke gesprekken, de trein is the place to be! Laatst vroeg een meid waarvan ik het vermoeden had dat ze een halve liter bier teveel achter haar knoop had hoeveel haltes het nog was tot Gouda. We waren net uit Utrecht vertrokken. Dus ik zeg: 35 haltes. Ze moest er zo om lachen dat ze gelijk haar vriend ging bellen. Een kans die ik natuurlijk weer niet voorbij kon laten gaan door het op te nemen. Luister maar:

In de trein, je maakt wat mee man! Of ken je dat gevoel helemaal niet Rob?