ingezonden verhaal — juni 15, 2011 at 21:20

Mailwisseling met Rob van der Laak over files (4)

by

MailwisselingRob ken ik via de muziek en zijn Le Blogue blog. Om en om sturen we elkaar mailtjes over autorijden, files, de A13, het openbaar vervoer, en meer van dat soort zaken.

Zo ouwe olieverstoker!

Weet je, het maakt zin wat je schrijft. Al was het maar om tegenwicht te bieden aan vage aannames op dat vlak. Of zal die 80 km invoering bij Overschie echt degelijk onderzocht zijn? (Experts, laat van u horen!)

Hoe dan ook, Overschie is wel een interessant geval. Daar ga ik binnenkort met onze Rick een verhaal halen met behulp van de man-bijt-hond methode; aanbellen en praten. Ben heel benieuwd hoe die mensen het zelf zien daar zo vlak aan de snelweg.

Enige snelwegromantiek is mij ook niet vreemd moet ik zeggen. Zo was mijn eerste auto een Starlet met grasmatten op de hoedenplank. Naast de grasmatten waren de zijdeuren met bloemen beschilderd. Een automaatje in hippie-uitvoering dus. Ik heb heel wat kinderen met grote ogen zien kijken. De show stelen, een makkie.

Ik moet zeggen, ik ben daarna eigenlijk nooit meer los gekomen van dat concept, de automaat. Dat gepook met een versnelling, het heeft iets primitiefs. En remmen eigenlijk ook. Gasgeven en pas bij de finish dat pedaal intrappen. Als iedereen dat nu zou doen dan zouden we allemaal sneller thuiszijn.

Groeten vanaf de bank,

Marco