Redactioneel — juni 14, 2011 at 20:38

Mailwisseling met Rob van der Laak over files (3)

by

MailwisselingMarco!

Duurde even. Niet vanwege file maar vanwege zakelijke sores.

Je hebt gelijk. Ik was inderdaad al op jonge leeftijd autofiel. Toen mijn moeder me nog rondreed in de wandelwagen herkende ik, al rondkijkend vele automerken en -modellen om me heen. Niet lang daarna voldeden daartoe slechts motorgeluiden en nog iets later kon ik ’s avonds, achterin de auto gezeten, aan het koplampschijnsel al zien wat voor auto’s ons tegemoet kwamen.

Ik was zo lang zo gek van auto’s dat ik zelfs naar de zogenaamde autoschool in Driebergen ging, het Instituut voor Automobielmanagement zoals die tegenwoordig heet. Op en neer reed ik in een welhaast volledig doorgerotte Alfasud (1350 Ti), die bij een lege tank eigenlijk al als total loss mocht worden beschouwd. En over het algemeen deed ik er (van Rotterdam, waar ik woonde, naar Driebergen, waar die school stond en ook weer terug) nooit meer dan 45 minuten over. Hoogst zelden bevond ik mij in files.

Later heb ik een paar jaar lang ongeveer 70.000 km per jaar moeten rijden zonder dat ik me achter het stuur van een vrachtwagen bevond. Autorijden werd daarmee een bezigheid die me vooral veel tijd kostte. Verloren tijd, wel te verstaan, ook zonder files.

De 80 km limiet bij Overschie. Ik moet zeggen dat die me echt dwars zit omdat die tegen alle natuur-, wis- en wat voor ‘kundige’ principes dan ook ingaat – je wilt een betere doorstroming dus rem je de boel af …. Ik heb gelezen (al weet ik niet meer precies waar) dat het de vervuiling ter plaatse juist heeft vergroot in plaats van verminderd. Dat zou best eens waar kunnen zijn.

Verbrandingsmotoren presteren namelijk onder specifieke omstandigheden optimaal. Stationair draaien vindt geen enkele motor fijn en lang onder volle belasting werken ook niet. Dan gaan ze stinken. De optimale omstandigheden liggen bij grotere auto’s bij een hogere snelheid dan bij kleinere auto’s. Auto’s worden steeds groter en krachtiger en zouden dus eigenlijk hogere snelheden moeten rijden om optimaal te kunnen presteren (lees: minder schadelijke stoffen producerend). De 120km/h norm (of 130) is dan ook volledig uit de lucht gegrepen. 80km/h kan volgens mij alleen maar averechts werken.

… ach, mooie tijden waren dat, in m’n Alfasud. Soms, als je 160 reed, had je vanuit het niets ineens een Porsche 911 van de rijkspolitie naast je, waarvan de bijrijder dan een gebaar naar je maakte van ‘kom kom jochie, beetje rustig aan hé!’. Waarna je je voet van het gas haalde en je de eerste tien kilometer inderdaad wat rustiger aan reed. Daarna was het natuurlijk weer vrrrrrrrrroem! God, wat ben ik toch een ouwe lul.

Fijne groet en tot snel,

Rob

Ps: Natuurlijk duurt het niet lang meer eer we op een Haags terrasje van een biertje genieten en in tien minuten het fileprobleem ofwel oplossen ofwel van betekenis doen veranderen ….

Ps 2: ga er toch nog eens over nadenken ….