boek — juni 7, 2011 at 09:20

Rotterdamse uitgeverij Nadorst presenteert poëzie van Jack Kerouac

by

Schrijver Jack Kerouac is de man van de asfaltromantiek. Zijn boek On The Road uit 1957 heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten. Dat gedachtegoed is nog altijd de aanjager voor menigeen om ook zelf een onderwegverhaal neer te pennen. En – niet stiekem – voor een deel ook onze drive.

De Rotterdamse uitgeverij Nadorst heeft nu in het kader van Kerouac iets nieuws bedacht door de poëzie van Jack Kerouac in het Nederlands uit te geven, vertaald door Joris Lenstra. Ik citeer de uitgeverij:

In zijn poëzie zijn dezelfde elementen terug te vinden als in zijn verhalen: jazz, reizen, vriendschap en Boeddha. In zijn poëzie klinkt zijn stemgeluid nog persoonlijker.

Om dit heugelijke feit Nationale aandacht te geven organiseert Nadorst in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (OBA, Centrale Bibliotheek, Haasse/Vestdijkzaal) aanstaande zaterdag 11 juni van 15.00 tot 17.00 uur een boekpresentatie voor dit werk.

Op zeker dat wij daar naartoe zullen afreizen.