ingezonden verhaal, vraag — juni 2, 2011 at 08:55

Wil je met me trouwen Nikki?

by

foto: Gerard Stolk

Ik fiets regelmatig langs de A13. De kleine man (kleinzoon) achterop. Heen over de parallelweg om naar de bussen en vrachtauto’s te kijken. Terug binnendoor langs de vogelhut op Ackerdijk. Een stukje groen, het laatste, tussen steden en snelwegen. Altijd weer het moment. Wie ziet als eerste de verkeerstoren in de verte? En wie het eerste vliegtuig?

Vanmiddag, woensdag 1 juni, was het niet anders. De toren stond er als vanouds. Vliegtuigen vlogen als vogels in de lucht. Dit keer leek er iets bijzonders in de lucht te zitten. Iets extra’s tussen heel witte wolkjes in een staalblauwe lucht. Een tintelende elektriciteit. Geen gruwelgeneraal op weg naar Scheveningen deze middag, maar pure romantiek. In een weiland pikte een vliegtuigje een reclamesleep op. Leuk om te zien. Cirkelen om met de zware sleep hoogte te winnen. En toen konden we de tekst lezen. Eerst in spiegelschrift, maar de boodschap werd snel duidelijk. Nikki wil je met me trouwen hartje.

Da’s toch mooi. Hier moet toch wel sprake zijn van pure liefde. Dit is toch een verzoek waar je geen nee op kunt zeggen. Zo’n vliegshow kost een paar centen, maar so what? Wie zou dat niet voor Nikki overhebben? Een kwartiertje later kwam het vliegtuigje terug. De mensen op het terras van Rotterdam The Hague Airport (maar zegt u maar gewoon Zestienhoven) veerden allemaal op. Wat ware liefde al niet vermag. Dan denk je, zou ze ja gezegd hebben? Wie is ze toch? Hoe ziet ze er uit. Dat wil je toch weten, nu de boodschap met zo veel mensen is gedeeld. Daarom deze oproep op de A13nu-community. Wie zijn zij? Wie wil er met Nikki trouwen en wie is Nikki? Hoe zien ze eruit?? En wanneer is de grote dag?? We zijn benieuwd naar de reacties.