audio, interview — juni 1, 2011 at 13:58

De twijmpjes van #delftzuid

by

Gert Riphagen (links), Marco Raaphorst (midden) en Guido Rijnja (rechts)

De trein vinden wij een prachtig alternatief voor de auto. Sterker nog, ondergetekende reist vrijwel alleen maar per trein. Binnen Nederland maar ook graag richting Verweggiestan. De romantiek ten top. Dat wat vroeger de Rails zo mooi op papier wist te vatten.

Of wat te denken van de treinpoezie die juist in de trein ontstaat? Mijmerend terwijl je uit het raam staart. De heren Guido Rijnja (@GuidoRijnja) en Gert Riphagen (@gripje) hebben dat samen met een hoop andere twitteraars gedaan. Onder de hashtag #delftzuid viel er een tijdlang dagelijks poëzie op Twitter te lezen. Was het soms een hommage aan het station DelftZuid? Van de heren ontving ik een document bestaande uit deze gedichten van maximaal 140 karakters. Een document van 109 pagina’s!

#delftzuid is een goed voorbeeld hoe een simpele aanleiding , een klein treinstation, kan uitmonden in een kleine community op Twitter. Luister naar mijn interview met de heren:

(foto: Rick Noordhuizen)