vraag — mei 26, 2011 at 09:15

Google Maps toont files maar niet die van Nederland?!?!

by

Kijk eens goed naar dit plaatje:

Wat je op dit plaatje ziet zijn de verkeerssituaties die Google aantreft. Via kleuren kun je heel snel zien waar er opstoppingen zijn; rood voor langzaam rijdend en groen voor snelverkeer. Dit doet Google real-time en op basis van GPS gegeven die ze via de mobiele telefoons meet. Op basis van GPS kun je immers heel simpel meten of een auto snel of langzaam rijdt. Elke TomTom heeft dat trucje ook in zich. En rijden er veel auto’s in hetzelfde gebied langzaam, hoe noemen we dat dan? Juist: een file. Een simpel doch zeer effectief systeem.

Toch is het raar, want op dat plaatje zie je geen gegevens van Nederland. Waarom is dat? Het zou zo mooi zijn. Ik bedoel: het zit standaard in Google Maps en het is real-time. Simpelweg: top. Als ik bv nu inzoom op Parijs zie ik precies waar er files zijn. Geweldig.

Heeft het soms met ons Nederlands privacy-beleid te maken waarom deze gegevens niet in Google Maps getoond worden? Of heeft Google het simpelweg nog niet in Nederland geïmplementeerd? Essentiële vragen. Wie weet het antwoord? Experts van Verkeer en Waterstaat misschien?