Redactioneel — mei 19, 2011 at 11:56

Files op A13 zijn oplosbaar

by

Recentelijk heeft BEREIK! een samenwerkingsverband van verschillende overheden op het gebied van bereikbaarheid in de regio Haaglanden en Rotterdam een enquête gehouden onder spitrijders op de A13. Hieruit blijkt dat veel werkgevers geen ruimte geven voor thuiswerken. Veel werkgevers werken nog volgens de oude patronen en houden vast aan reguliere werktijden.

Maar mensen zijn ook gewoonte dieren zo blijkt uit de enquête. De helft van de werknemers ervaart de files als vervelend maar een deel geeft ook aan de vaste werktijden prettig te vinden en daarmee bewust voor de file te kiezen. Interessant om te weten is dat als er 10 % vermindering zou zijn in de spits de doorstroming een stuk beter zou zijn.

Kijk voor het volledige bericht en onderzoek op onze website.

Hierbij nog een leuk filmpje van onze zuiderburen.

Ik zeg salutjes.