Redactioneel, video — mei 9, 2011 at 11:11

De Burgerkingreiger

by

Een maand gelden zag ik hem voor het eerst. Reiger

Een rafelige reiger die kwam aangefladderd om halsreikend naast mijn auto te staan op het moment dat ik mijn raampje opende. Jammer genoeg liep er een onaangelijnd hondje op de parkeerplaats dat hem wegjoeg voordat ik mijn camera kon pakken. Even later herhaalde dit tafereel zich een paar auto’s verderop nog een paar maal en ik kreeg sterk de indruk dat de reiger reageerde op het geluid van de elektrische portierraampjes. Ook deze keren was het hondje sneller dan ondergetekende.

Afgelopen vrijdag was ik al bij het ochtendgloren rond de A13 aan het fotograferen en ging voor de zekerheid direct langs Ruyven in de hoop de reiger te spotten. Helaas, geen reiger te bekennen en ik begaf mij onverrichter zake richting Den Haag.

Diezelfde middag sta ik samen met Marco Raaphorst een praatgrage wildplasser te interviewen bij Ruyven als er wat gefladder achter ons klinkt.
U raadt het al…

Excuus voor het wiebelen, ik had van schrik geen vaste camerahand.