Redactioneel — april 27, 2011 at 15:01

Woon-werkverkeer van grote invloed op arbeidsvreugde

by

Vandaag las ik op nu.nl:

Bijna de helft van de werknemers (48 procent) zegt dat woon-werkverkeer een belangrijke invloed heeft op de voldoening die ze uit hun werk halen.

Weinig opvallend. Ook ik kan hier uit ervaring over meepraten. Gedoe met reistijden doet je simpelweg van baan wisselen, hoe leuk zo’n baan ook is. Daar is weinig onderzoek voor nodig. Dat snapt iedereen toch?

Iedereen behalve… de werkgevers! Zij zijn het die niet inzien dat werktijden beter flexibel ingezet kunnen worden om zo files te vermijden. Bij 10% minder verkeer tijdens de spits worden de files al drastisch beperkt, zo is eerder uit een onderzoek van APPM Management Consultants in opdracht van BEREIK! gebleken (zie). Bovendien verhoogt het ook nog eens de arbeidsvreugde. De conclusie lijkt mij duidelijk.

Komt dit u bekend voor? Heeft u ook zo’n starre werkgever die zich niets van uw verzoeken om de files te vermijden aantrekt? Uw wens om meer thuis te kunnen werken? Klap maar lekker uit de school hoor! En laat een reactie achter!

fotocredit